Қамыр илеудің құпиялары
Қамыр илеуде әркім әр түрлі әдіс-тәсілдерді қолданады. Мен, әсіресе бауырсақтың қамырын илеу үшін, міндетті түрде жақсы музыканы қосып қоямын. Құпиямды ашайын: көңілді музыка тыңдап жүріп иленген қамыр, жақсы көтеріледі. Құрамына міндетті түрде жұмыртқа мен маргаринді қосамын. Кейбір ханымдар қамырды майонезде илейді, ал кейбіреулер айранда... Соған қарамастан, қамыр әркімде әр түрлі болып шығады. Сіз қалай илейсіз?
Жұмыртқа - түсі сарылау болу үшін,
Майонез, айран, қаймақ қоссаңыз бауырсақ ерекше дәмді болады.
Қант көп қосылып кетсе нан көтерілмей қалады.
сіз айтқан сырларыңызды менде пайдаанамын
ең дұрысы қамырды сүтке илеу керек,дәмі жақсы болады. Бауырсағыныз қатты болмай жұмсақ болсын десеңіз қамырды боп бос қып илеген дұрыс. ашытуға қойған уақытта 1,2рет арасында илеп алыңыз.
Мен естімеп едім