Оқи отырыңыз

Өзіңе ұнаған кәсібіңмен шұғылдансаң, өз ұлтыңның туын көкке көтере алсаң – бақыт деген осы!

Автор: Асқар Жұмаділдаев

— Редактор бағаны —

Массагетте пікір қалдыру мен блог жазу ережесі өзгерді
Массагетте пікір қалдыру мен блог жазу ережесі өзгерді

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Құймақ пісірудің қыр-сыры. 9 кеңес

Құймақ пісірудің қыр-сыры. 9 кеңес

Құймақ пісірудің қыр-сыры. 9 кеңес

Аспаздықты сүйетін қыздар құймақ пісіруде көп қателікке ұрынып жатады. Құрамында ұнның, қанттың, тұздың, тіпті құйылатын судың көптігі құймақтың бозарып пісуіне, қатты боп пісуіне, не жыртылып қалуына әсер етеді. Құймақ қамырының құрамы нағыз мінсіздікті қалайды.

1. Ұнның жабысқақтығын арттыру үшін құймақ қамырына сұйықтықты ыстықтай құйған дұрыс;

2. Құймақ дәмді әрі әдемі болсын десеңіз, иленген ұнды бірден қолданбай, біраз уақытқа қойып қойыңыз.

3. Құймаққа қант пен тұзды мәзір бойынша салған дұрыс. Тұзы көп қамыр дұрыс көпірмейді, сол себепті құймақ бозарып піседі. Қантты көп қосқаннан қамыр қатты болып қалады.

4. Егер құймаққа арналған ұнды тұзды суда езсе, қамырда түйіршіктер болмайды.

5. Құймақ қуыратын табаға алдымен тұз сеуіп, майлықпен сүртіп алу қажет. Тек кейін май мен қамырды құйған абзал.

6. Құймақты екі табада қуырған жақсы. Екіншісіне дайын құймақты салып, бетіне ерітілген сары май жағып отырасыз. Үйіндіні ара арасында аударып отырған дұрыс. Сонда соңғы құймақ піскенше бірінші құймақ суып қалмайды.

7. Егер аударған кезде құймақ жыртылып жатса, қамырға ұн мен жұмыртқа салу керек.

8. Суып қалған құймақты ысыту үшін үйіндіні жұқалтырға орап, 140 градус ысытылған духовканың үстіңгі қабатында 10-15 минут ұстау қажет.

9. Кейде бір отырғанда барлық құймақты жеп қоя алмаймыз. Ал келесі күні тұрып қалған құймақ дәмінен айрылатын сияқты көрінеді. Кешегі құймаққа қайта балғындық беру үшін әр құймақтың ішкі жағына қант сеуіп, төртке орап, кішкене май жағылған немесе қағаз төселген қаңылтыр табаға салып, алдын ала қатты ысытылған духовкада 4-5 минут ұстаңыз. Күйіп кетпеуін қадағалаңыз. Нәтижесінде – дәмді, қытырлақ, тәтті құймақ алдарыңызда! Тіпті жаңа піскен құймақтан да дәмді болып шығады.

Ас болсын!

Сурет: foodclub.ru, tarelkina.com, how-to-cook.ru

Дайындаған: Анар Мұстафина

Оқи отырыңыз:

Мәзір: Құймақтар

Мәзір: Құймақтан жасалған тағамдар

Дайындаған: Anara Mustafina
Қосылған күні: 25 ақпан 2014, 20:20
Пікірлер
+0
25 ақпан 2014, 20:36

Құймақты анам уылжытып, балбыратып, жайнатып, жұп-жұмсақ қылып... пісіреді. :evil:

+1
25 ақпан 2014, 20:58

Менің де анам орыстың осы ұлттық тағамын дәп-дәмді қылып пісіреді :)

+0
25 ақпан 2014, 22:52

Қатты жақсы көрем құймақты, сондай дәмді

+0
27 ақпан 2014, 00:47

құймақты сүйсініп жеймін, әсіресе анамдыкы өте дәмді :D ;)

+0
27 ақпан 2014, 01:11

Құймақты жиі жасаймын. "Иленген ұн" деген тіркес болмайды ғой,әпке. Ұн иленсе, қамыр болады емес пе? Ұн елекппен я елгезермен еленеді, иленбейді. "Менің қатемді туралап жатыр" деп сөге көрмеңізші, ренжімеңізші,әпке? Кеңестеріңіз ұнады. Әсіресе, 5,7,8,9-ыншы кеңестерді білмеуші едім. Көп рақмет!

+0
20 сәуір 2014, 23:40

"Иленген ұн" дегені, меніңше, құймықтың сұйық қамыры, пісіруге дайындаған.... өйткені, кәсіби аспаздар құймақ дәмді болу үшін қамырын бірден пісірмей, бірнеше сағатқа қойып, бірақ пісіруге кеңес береді

+0
28 ақпан 2014, 12:49

Ссоын құймақтың ішіне сұйық майды қосса, онша жабыспайды... екен...

+0
05 наурыз 2014, 18:34

Соңғысы жақсы әдіс екен. Бірақ келесі күнге қала қоюы екіталай :o

+0
09 сәуір 2014, 17:33

келесі күнге қалдырмай шамамен пісіру керек

+0
26 сәуір 2014, 02:19

құймақ пісірген күні үй көк түтін, өзім май сасып кетемін. Ұзақ алысамын, 1ші, 2ші, кейде 10шы құймаққа дейін жыртылып, мәзірдегйдей емес болып жатады. Сосын аздап жұмыртқа қосамын, тағы болмай жатса, сүт, адан қалды су, ұн. Әйтеуір не керек, бітіремін ғой ))) Сонша уақыт алысып жүргендегім үстелге 1-2 отырғанды тып-типыл болады. Сосын жасағым келмей кетті )))
Енді демалысымда осы сырларды пайдаланып көрмесем, аффтор рахмет!

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

Қайсар До Бон Сун  #7
Қайсар До Бон Сун #7

До Бон Сун – ерекше қыз. Өйткені, оның бойында тұқымқуалайтын қасиет алпауыт күшке ие. Ол тек қыздаға беріледі. Бұл қасиеті үшін өзінен ұялатын қыз қалайша барлық қиындыққа қарсы тұра білді? Оған қолдау көрсеткен кім? 

BTS - Go Go
BTS - Go Go

Топ: BTS немесе Beyond The Scene  Дебют: 2013 жыл,...

VROMANCE feat. Obroject -
VROMANCE feat. Obroject - "Ғашықпын" (Fall In Love)

Массагет сайтында жарық көріп жүрген "Қайсар До Бон Сунның" сезімге толы саундтрегін назарларыңызға ұсынамыз.