Оқи отырыңыз

Талай жан бар аузыменен айды алар, қолымен қосаяқ та соға алмас.

Автор: Мұхтар Әуезов

— Редактор бағаны —

Сүйінші, «Massaget» мобильді қосымшасы іске қосылды!
Сүйінші, «Massaget» мобильді қосымшасы іске қосылды!

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: Ыстық бәліш

Массагеттен мәзір: Ыстық бәліш

Массагеттен мәзір: Ыстық бәліш

Әдеттегідей жасалу жолы оңай, дәмді бәліштер топтамасының кезекті мәзірі. Манкадан жасалатын бұл бәлішті дастарханға ыстық кезінде қойған жөн.

Құрамы:

  • 300 гр ірімшік;
  • 1 стақан манка;
  • 100 гр қаймақ;
  • 1 стақан қант;
  • 3 жұмыртқа;
  • 1 шай қасық қамыр қопсытқышы;
  • 2 шай қасық ваниль қанты.
Ірімшікті езіп, жұмыртқаның сарысын, қаймақ пен қантты қосамыз.
Ваниль қантын да қосып, араластырамыз. Қантты ерітуге тырысамыз.
Манканы қамыр қопсытқышымен бөлек араластырып аламыз.
Бөлек ыдыста жұмыртқаның ағын көбіктеп араластырамыз.
Жұмыртқаның ағын ірімшікке қосып, араластырамыз.
Қамырды алдын ала майланған пішінге құямыз.
Бәлішті 45-55 минутқа пісіру пешіне 180 градусқа қоямыз.
Піскен бәлішке ыстық кезінде сүт, қоюлатылған сүт, қаймақ не тосап құямыз. Ол бәлішке сіңіп, оны жұмсақ қылады. 
Бәлішті ыстық кезінде дастарханға қойыңыз. Асыңыз дәмді болсын!

Дайындаған: Сания Аринова

5083 7
Рейтинг: +5

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 24 маусым 2013, 14:13
Пікірлер
+0
24 маусым 2013, 14:23

осы бәліш деген не біздің жақта ондай сөз жоқ сияқты

+0
24 маусым 2013, 15:40

сіздің жақ деген қай жақ? :)

+0
24 маусым 2013, 21:01

Атырау :)

+0
19 тамыз 2013, 22:23

ия балиш деген атырауда колдана бермиди)..балиш пирог па сонда?

+0
25 маусым 2013, 00:10

Жұп-жұмсақ, дәмді екені суреттен-ақ байқалып тұр! :)

+0
25 маусым 2013, 13:40

иә жұмсақ болады)

+0
25 маусым 2013, 07:55

Санияның арқасында бәліш пісіруші шебер боп алдым :P папам әр субботада бүгін қандайын пісіресің дейді))

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...