Жаңа жылдық дастарханды оливье салатынсыз елестету қиын. Ал бұл салатқа міндетті түрде майонез қосылады. Алайда дүкеннің майонездерінде зиянды қоспалар бар. Ендеше, үйден өзіңіз пайдалы майонез жасап алыңыз. Невролог және нутрициолог Ұлжалғас Сманова өзінің инстаграм парақшасында пайдалы майонездің рецептісін ұсынды, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі.
Қажетті заттар:
"Бәрін жақсылап блендермен араластырамыз. Майонез дайын! Барлық ингредиенттер бөлме температурасында болуы керек. Сосын неғұрлым ұзақ сақталған жұмыртқаның тағамдық құндылығы төмен болады. Сондықтан дүкен сөресінде 3 аптадан көп тұрған жұмыртқаны алмаңыз", - деп кеңес берді Ұлжалғас Сманова.