Маман кофе мен апельсин шырынын неге бірге ішуге болмайтынын айтты

Көп кофеханалар мен қонақүйлерде таңғы асқа кофе мен апельсин шырынын бірге ұсынады.

Бұл сусындардың біздің денемізге пайдасы көп. Апельсин шырыны сергітеді, белсенділік пен өнімділікті арттырады, A, B, C, E витаминдері иммунитетті сақтауға, ас қорыту жолдарының жұмысын жақсартуға көмектеседі.

Дегенмен, кофе мен апельсин шырынының бір сусында болуы – мысалы, «бамбл кофи» деп аталатын салқын сусында – теріс әсер етуі мүмкін: егер сіз күніне екі шыныаяқтан артық ішсеңіз, жүрек айну, бас ауруы және тіпті мигрень де болуы мүмкін. Бұл туралы нутрициолог, клиникалық психолог-диетолог Анна Ивашкевич айтты.

Сонымен қатар, келесі жағдайларда кофені апельсин шырынымен араластыруға болмайды:

- жүкті және бала емізетін әйелдер;

- қант диабеті және қандағы қант деңгейі жоғары адамдар;

- гипертониямен ауыратындар;

- жаралар, гастрит және асқазан-ішек жолдарының басқа да проблемалары.