Маман кофе мен апельсин шырынын неге бірге ішуге болмайтынын айтты

Маман кофе мен апельсин шырынын неге бірге ішуге болмайтынын айтты
Фото: www.goodfon.ru

Көп кофеханалар мен қонақүйлерде таңғы асқа кофе мен апельсин шырынын бірге ұсынады.

Бұл сусындардың біздің денемізге пайдасы көп. Апельсин шырыны сергітеді, белсенділік пен өнімділікті арттырады, A, B, C, E витаминдері иммунитетті сақтауға, ас қорыту жолдарының жұмысын жақсартуға көмектеседі.

Дегенмен, кофе мен апельсин шырынының бір сусында болуы – мысалы, «бамбл кофи» деп аталатын салқын сусында – теріс әсер етуі мүмкін: егер сіз күніне екі шыныаяқтан артық ішсеңіз, жүрек айну, бас ауруы және тіпті мигрень де болуы мүмкін. Бұл туралы нутрициолог, клиникалық психолог-диетолог Анна Ивашкевич айтты.

Сонымен қатар, келесі жағдайларда кофені апельсин шырынымен араластыруға болмайды:

- жүкті және бала емізетін әйелдер;

- қант диабеті және қандағы қант деңгейі жоғары адамдар;

- гипертониямен ауыратындар;

- жаралар, гастрит және асқазан-ішек жолдарының басқа да проблемалары.

А. Оралқызы