Оқи отырыңыз

Өзіңе ұнаған кәсібіңмен шұғылдансаң, өз ұлтыңның туын көкке көтере алсаң – бақыт деген осы!

Автор: Асқар Жұмаділдаев

— Редактор бағаны —

Массагетте қалай блог жазамын?
Массагетте қалай блог жазамын?

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Ас үй ханшайымдарына кеңес #3. Дәмді ет құпиялары

Ас үй ханшайымдарына кеңес #3. Дәмді ет құпиялары

Ас үй ханшайымдарына кеңес #3. Дәмді ет құпиялары

Құрметті ас үй ханшайымдары, бүгін біз сіздерге етті дәмді етіп пісірудің түрлі құпиясы жайлы айтпақпыз. Етті тұздап, пісіру жеу – ең қарапайым әдіс. Әйткенмен біз тек осындай ғана дәмнен жалыққан шығармыз. Онда төмендегі құпияларды сіз де біліп алып, отбасы мүшелерін бүгінгі кешкі асқа еттен дәмді тағам ұсынып қуантыңыз.

Етті дайындамас бұрын оны бір сағат шамасында суға салып, бүркеп қойсақ, ол жұмсақтау болып пісіеді.

Егер ертең ет қуыруды жоспарласаңыз, онда бүгін етті соя тұздығына салып, бетін жауып қойыңыз. Сонда еттің дәмі ерекше болады.

Егер қой еті мен сиыр еттерін жабық пеште пісіргіңіз келсе, алдын ала бір күн бұрын етті тұздап, қара бұрыш сеуіп және лавр жапырақтары және сарымсақпен арластырып, бетін жауып, салқын жерге қойып қойсаңыз болады. Дәмдеуіштері етке сіңген кезде пісірсеңіз, тіпті керемет.

Етті дәл осы әдіспен ішекке тығып, ішектің екі шетін жіппен тігіп немесе тіс шұқығышпен түйреп қойсаңыз болады.

Қатты етті жұмсарту үшін: Сиыр етін табаға салып, қатты отта 3-5 минуттай күйдіруге жеткізбей қыздырып алыңыз. Одан соң үстіне аздап су құйыңыз да, отты жай қойыңыз. Одан соң зімбірдің тамырын турап, оны етпен бірге бұқтырыңыз. Зімбір тамыры протеинді ыдыратып, қатты етті жібітетін күшке ие. Сиыр етін 30-40 минут жай отта бұқтырған дұрыс.

Ескі етті лимон қабығы арқылы жұмсартуға болады: Етті көлденеңінен турап, қызып тұрған табаға саламыз. Бірнеше лимон қабығын үстіне тастаймыз. Дайындап болған соң лимон қабықтарын әлі де керегімізге жаратамыз. Ет піскен кезде пайда болған шырынын тәрелкеге құйып аламыз, сосын етті салып, жан-жағына лимон қабықтары мен ас көкті сәндеп қоямыз.

Етті ешқашан дәл қуырайын деп тұрған сәтте тұздамаңыз: Өйткені, ет өз сөлінен ерте айрылып қалады. Тұзды ең соңынан не ортасында салуға болады.

Ас болсын!

Ұқсас жазба:

Ас үй ханшайымдарына кеңес #2. Ботқа пісіру

 

Сурет: liveinternet.ru

Дайындаған: Ақерке Әбілхан
Қосылған күні: 09 сәуір 2015, 15:52

Соңғы аудармалар

Қайсар До Бон Сун  #7
Қайсар До Бон Сун #7

До Бон Сун – ерекше қыз. Өйткені, оның бойында тұқымқуалайтын қасиет алпауыт күшке ие. Ол тек қыздаға беріледі. Бұл қасиеті үшін өзінен ұялатын қыз қалайша барлық қиындыққа қарсы тұра білді? Оған қолдау көрсеткен кім? 

BTS - Go Go
BTS - Go Go

Топ: BTS немесе Beyond The Scene  Дебют: 2013 жыл,...

VROMANCE feat. Obroject -
VROMANCE feat. Obroject - "Ғашықпын" (Fall In Love)

Массагет сайтында жарық көріп жүрген "Қайсар До Бон Сунның" сезімге толы саундтрегін назарларыңызға ұсынамыз.