Оқи отырыңыз

Тілмен байланған қолмен шешілмес.

Автор: Француз мақалы

— Редактор бағаны —

Бір жылдан кейін орындалған аманат...
Бір жылдан кейін орындалған аманат...

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Массагеттен мәзір: Микротолқынды пеште пісірілетін омлет

Массагеттен мәзір: Микротолқынды пеште пісірілетін омлет

Массагеттен мәзір: Микротолқынды пеште пісірілетін омлет

Асты күймеген омлет дайындау әр арудың қолынан келе бермейді. Көмекке күнделікті қолданатын микротолқынды пеш келеді. Ең оңай, ең қарапайым, ең тез даярланатын таңғы ас мәзірімен таныс болыңыздар.

Омлет – көп елде жасалатын дәстүрлі таңғы ас тағамы. Жұмыртқа мен сүттен ғана тұратын омлетті даярлауда көбіміз бір қиындыққа тап боламыз: көп жағдайда омлеттің асты күйіп, табаға жабысып қалады. Ал оны біздің мәзірімізге қарай отырып, микротолқынды пеште даярласаңыз, үйдегілеріңізді күйіп кетпеген, ортасына дейін уылжып піскен омлетпен қуанта аласыз.

Құрамы: 

  • 3-4 жұмыртқа;
  • 1,5 стақан сүт;
  • тұз, қант.
Жұмыртқаға сүт қосып, тұз, қант сеуіп, араластырыңыз.
Тұзы мен қанты араласып ерігеннен кейін омлетті микротолқынды пешке салуға болатын қалың ыдысқа құямыз.
Оны микротолқынды пешке 3-4 минутқа орта қуатқа қоямыз. Омлет қатты көтеріледі, оның ыдыстан төгіліп кетпеуін қадағалаңыз. Төгілейін деп тұрған кезде пешті өшіріп, басылғанын күтіңіз. Артынан қайта қосып, соңына дейін даярлайсыз.
Омлетті тәрелкеге шығарып, онымен қалауыңызша май не қаймақ, балқытылған сыр, ірімшік, тосап не көк-шөп беруге болады.

Ескерту: Омлетке тұз міндетті түрде қосу керек, қоспаған жағдайда, оның дәмі болмайды. Ал қант қосу, қоспау әркімнің қалауы бойынша. Қант қосылған омлет тәтті болып шығады, мұндай омлетпен бірге жеміс-жидек, тосап, бал беру керек.

Астарыңыз дәмді болсын!

Ас үйде болған: Сания Аринова

11660 2
Рейтинг: +6

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 12 қазан 2013, 10:25
Пікірлер
+0
12 қазан 2013, 14:07

Апта сайын оңай әрі жасалып көрмеген мәзірлеріңізге рахмет!

+0
12 қазан 2013, 14:08

Басында чак-чак екен деп ойлап қалдым...

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...