Әдеттегідей жасалу жолы оңай, дәмді бәліштер топтамасының кезекті мәзірі. Манкадан жасалатын бұл бәлішті дастарханға ыстық кезінде қойған жөн.
| Құрамы:
| |
| Ірімшікті езіп, жұмыртқаның сарысын, қаймақ пен қантты қосамыз. | |
| Ваниль қантын да қосып, араластырамыз. Қантты ерітуге тырысамыз. | |
| Манканы қамыр қопсытқышымен бөлек араластырып аламыз. | |
| Бөлек ыдыста жұмыртқаның ағын көбіктеп араластырамыз. | |
| Жұмыртқаның ағын ірімшікке қосып, араластырамыз. | |
| Қамырды алдын ала майланған пішінге құямыз. | |
| Бәлішті 45-55 минутқа пісіру пешіне 180 градусқа қоямыз. | |
| Піскен бәлішке ыстық кезінде сүт, қоюлатылған сүт, қаймақ не тосап құямыз. Ол бәлішке сіңіп, оны жұмсақ қылады. | |
| Бәлішті ыстық кезінде дастарханға қойыңыз. Асыңыз дәмді болсын! |
Дайындаған: Сания Аринова
С. А