- Негізгі бет
- Аспаздық
- Массагеттен мәзір: Ыстық...
Массагеттен мәзір: Ыстық бәліш
Әдеттегідей жасалу жолы оңай, дәмді бәліштер топтамасының кезекті мәзірі. Манкадан жасалатын бұл бәлішті дастарханға ыстық кезінде қойған жөн.
Құрамы:
| |
Ірімшікті езіп, жұмыртқаның сарысын, қаймақ пен қантты қосамыз. | |
Ваниль қантын да қосып, араластырамыз. Қантты ерітуге тырысамыз. | |
Манканы қамыр қопсытқышымен бөлек араластырып аламыз. | |
Бөлек ыдыста жұмыртқаның ағын көбіктеп араластырамыз. | |
Жұмыртқаның ағын ірімшікке қосып, араластырамыз. | |
Қамырды алдын ала майланған пішінге құямыз. | |
Бәлішті 45-55 минутқа пісіру пешіне 180 градусқа қоямыз. | |
Піскен бәлішке ыстық кезінде сүт, қоюлатылған сүт, қаймақ не тосап құямыз. Ол бәлішке сіңіп, оны жұмсақ қылады. | |
Бәлішті ыстық кезінде дастарханға қойыңыз. Асыңыз дәмді болсын! |
Дайындаған: Сания Аринова
С. А