Мәзір: Айранда бұқтырылған ет

Жұмсақ, нәзік ет әзірлеудің бір әдісі - оны айранға бұқтыру. Бұл әдіспен тіпті етті кәуапқа маринадтайды. 

 

Құрамы:

сиыр еті - 400 гр; айран - 1 стақан; пияз - 1 дана; сарымсақ - 1 бас; сұйық май; тұз, бұрыш. Етті орташа бөліктерге тураймыз. Тұздап, бұрыштаймыз. Үстінен айран құйып, тоңазытқышқа 30 минутқа қоямыз. Пиязды майдалап тураймыз. Пиязды қыздырылған майға қуырамыз. Етті тұздықтан шығарып, 5-10 минут қуырамыз. Артынан қалған айранды құйып, тұздыққа бұқтырамыз. Ет жұмсарғанша ұстаңыз. Етпен піскен бірге күріш ұсынсаңыз болады. Астарыңыз дәмді болсын. Дайындаған: Сания Аринова