Шиқан шыққанда

Шиқан шыққанда кепкен өрікті қайнатып, компотын іше беру керек. Сонан соң шабдалының сүйегін күйдіріп, күлін солидолға араластырып шиқанның аузына жағып, байлап қояды. Ол аузын тез ашады. Содан кейін адыраспан салынған жылы сумен жуып, шиқанның ашылған аузын бал жағып, таңып тастайды. Ол шиқанның іріңін ішкі өзегімен қоса сорып алады. Бұл халық медицинасындағы шиқанды емдеудеудің бір жолы.

P.S.Қазіргі кезде бұндай халықтық емдерді көбіміз қолдана бермейміз, ауырып қалсақ дәріханадан дайын өнім ала саламыз, сондықтан уақыттарыңыз болған кезде табиғи таза өнім қолдансаңыздар өздеріңізге пайдалы болар еді.



Бөлісу: