Бөдене жұмыртқасы, қара макарон және балдыр чипсі: Диетолог бес танымал тағамның қасиеттерін атады

Диетолог, гастроэнтеролог Алина Будаковская ысталған бөдене жұмыртқасының, қара макаронның, балдыр чипстерінің, ашытылған сарымсақ пен комбучаның қасиеттері туралы айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі "Доктор 24" сілтеме жасап.

Дәрігердің сөзінше, бөдене жұмыртқасының құрамында ақуыздар, холин (майлы бауырдың алдын алатын зат), қан тамырларын нығайтатын және жоғары қысыммен күресуге көмектесетін лецитин бар. Дегенмен, темекі шегу бұл өнімнің пайдасын азайтады, өйткені темекі шегу кезінде асқазан қатерлі ісігінің даму қаупін арттыратын канцерогендер пайда болады.

Қара макарон - құрамында көптеген дәрумен мен минералдар бар қара күріш. Сондай-ақ, макарон бидайдан дайындалуы және жасушалық иммунитетті арттыратын маргаритка сиясын қосуы мүмкін. Бірақ термиялық өңдеу кезінде мұндай өнімнің пайдасы жоғалады.

Балдыр чипстері. Балдырлардың құрамында барлық метаболикалық процеске қатысатын, қалқанша безінің жұмысын қалыпқа келтіретін және иммунитетті күшейтетін йод көп екенін айтты. Бірақ чипстерді дұрыс таңдау керек. Дәрігердің айтуынша, өнімді майға қуырмай, кептірілген балдырлардан жасау керек, өйткені термиялық өңдеу йодты бұзады.

Ашытылған сарымсақ иммунитет, асқазан-ішек жолдары, қан тамырлары, қант диабеті мен семіздіктің алдын алу үшін әдеттегіден 60 пайызға артық көмектеседі. Бұл оның ашытылғанының арқасында.

Қорытындылай келе, маман комбуча - бұл құрамында тірі бактериялар бар комбучадан дайындалған сусын екенін айтты. Оның құрамында дәрумендер мен микроэлементтер бар.

Тағы да оқи отырыңыздар: ҰБТ тапсырарда қандай дұға оқуға болады?

Өзекті жаңалықтарды өз уақытында оқу үшін Facebook парақшамызға жазылыңыз!