Мөлшері бар. Гастроэнтеролог сары майды абайлап жеуге шақырады

Анастасия Тимощенко News.ru сайтына берген сұхбатында сары майдың құрамында адам денсаулығына пайдалы көптеген элементтер бар екенін айтты. Дегенмен ол адамдарды бұл өнімді сақтықпен жеуге шақырды, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі lenta.ru сайтына сілтеме жасап.

Тимощенконың айтуынша, ересектер үшін тұтынылатын сары майдың мөлшері күніне 20 грамнан, ал балалар үшін күніне 10 грамнан аспауы керек.

"Көзі сары май болып табылатын қаныққан майлардан басқа, диетада қайнар көзі өсімдік майлары болып табылатын қанықпаған майлар да болуы керек", - деді Тимощенко.

Оның айтуынша, сары майда А дәруменінен басқа, К дәрумені, сондай-ақ дәрігер күшті антиоксидант деп атаған Е дәрумені бар. Ол иммундық жүйе үшін, сондай-ақ тері мен шаш үшін маңызды. Сонымен қатар, басқа сүт өнімдері сияқты, сары майдың құрамында кальций көп.

Сары май фосфолипидтердің көзі, жүйке жүйесінің жұмыс істеуі және жасуша мембраналарының құрылысы үшін маңызды. Гастроэнтеролог майдың зат ретінде әйел жыныс гормондарының синтезіне қатысатынын еске салды. Бұл өнімнің әйелдер денсаулығы мен сұлулығын сақтау үшін маңызды екенін білдіреді.

Жаңалықтарды бәрінен бұрын біліп отырғыңыз келсе, Telegram-арнамызға жазылыңыз!