Ет, картоп: диетолог күнде жеуге болмайтын пайдалы тағамдарды атады

Диетолог Людмила Мыкитюк пайдасынан зияны көп тағамдар тізімін атады. Бұл туралы Life.ru жазды.

Тунец

Салауатты диета, әрине, балық пен теңіз өнімдерін қамтуы керек, өйткені оларда белок пен қанықпаған май қышқылдарынан тұрады. Дегенмен, тунецті күнде жеуге болмайды. Бұл балық сынапты жинақтауға қабілетті, сондықтан оны аптасына екі реттен артық тұтынбау керек. Ал жүктілік және лактация кезінде әйелдерге тунецті диетадан толығымен алып тастау ұсынылады.

Ет

Диетологтар қызыл ет өте пайдалы, бұлшықеттерге, сүйектерге және буындарға оң әсер етеді және ақуыздың негізгі көзі - дененің негізгі құрылыс материалы екенін айтады. Бірақ оны аптасына үш реттен артық жемеуге тырысыңыз. Людмила Мыкитюктің айтуынша, мұндай етті қорыту үшін ағзаға кемінде алты сағат қажет және бұл артық күшті қажет етеді. Аптасына кем дегенде екі рет сиыр, қой еттерін құс етіне немесе теңіз өнімдерімен ауыстыру керек.

Апельсин және апельсин шырыны

Қоректік заттардың, соның ішінде С дәруменінің мазмұны бойынша апельсиндер цитрустық жемістер арасында бірінші орындарды алады. Бірақ оларды толығымен қауіпсіз жемістер деп санауға болмайды, өйткені апельсиндерде де бірқатар жағымсыз қасиеттер бар.

"Біріншіден, апельсиндер өте аллергенді тағамдар. Екіншіден, олар асқазан сөлінің қышқылдығын арттыруы мүмкін. Бұл гастрит, ойық жара, ішек аурулары және ас қорыту жүйесінің созылмалы аурулары бар адамдар үшін жемістерден бас тартуға елеулі себеп ", - деп түсіндіреді диетолог.

Апельсин сілекейдің қышқылдығын арттырады, ол тіс пен қызыл иектің ауруларына, сонымен қатар эмальды зақымдайды. Сондай-ақ, цитрус жемістерінде өте аз талшық және көп қант бар, яғни олар дене бітімге де зиян.

Орамжапырақ

Түсті қырыққабат пен брокколи сияқты антиоксидантты және қоректік заттарға бай көкөністерді диетаға қосу керек, бірақ крестгүлділерді шамадан тыс тұтыну гипотиреозды - қалқанша безінің гормондарының тапшылығын тудыруы мүмкін екендігі ғылыми дәлелденген.

Картоп

Бұл көкөніс ең танымал болып саналады, бірақ картоп кез келген пішінде дене бітімге зиян.

"Бұл көкөністі теріс пайдаланбаған дұрыс, егер сіз шынымен қаласаңыз, қайнатылған немесе пісірілген картопқа артықшылық беріңіз. Бірақ бұл пішінде де оны күнде жеуге болмайды, әйтпесе артық салмақ жинайсыз", - деп кеңес береді маман.

Айта кетейік, бұған дейін диетолог арықтауға көмектесетін 6 көкөністі атаған болатын.