Жаңажылдық мәзір: Чак-чак

Чак-чактың жасалу жолын ұсынамыз.

Құрамы:

жұмыртқа - 2 дана; ұн; сұйық май; ас содасы; қоютылған сүт; көкнәр (мак); Жұмыртқаға сұйық май мен сода қосамыз.  Ұн қосып, жұмсақ қамыр илеңіз.  Қамырды 15-20 минутқа жылы жерге қойыңыз.  Уақыт өткен соң, қамырды жайыңыз.  Оны жұқа қылуға тырысыңыз.  Қамырды тігінен таспаларға бөліңіз.  Кейін көлденең турап, төртбұрышты пішінге келтіріңіз.  Чак-чакты қызып тұрған майға сары түске дейін қыздырыңыз.  Артық майын ағызыңыз.  Қоюлатылған сүт пен көкнәр қосып, бір араластырыңыз.  Чак-чак дайын. Ас болсын!

Дайындаған: Сания Аринова