Жаңажылдық мәзір: Чак-чак

Жаңажылдық мәзір: Чак-чак

Чак-чактың жасалу жолын ұсынамыз.

Құрамы:

  • жұмыртқа - 2 дана;
  • ұн;
  • сұйық май;
  • ас содасы;
  • қоютылған сүт;
  • көкнәр (мак);
Жұмыртқаға сұйық май мен сода қосамыз.
 Ұн қосып, жұмсақ қамыр илеңіз.
 Қамырды 15-20 минутқа жылы жерге қойыңыз.
 Уақыт өткен соң, қамырды жайыңыз.
 Оны жұқа қылуға тырысыңыз.
 Қамырды тігінен таспаларға бөліңіз.
 Кейін көлденең турап, төртбұрышты пішінге келтіріңіз.
 Чак-чакты қызып тұрған майға сары түске дейін қыздырыңыз.
 Артық майын ағызыңыз.
 Қоюлатылған сүт пен көкнәр қосып, бір араластырыңыз.
 Чак-чак дайын. Ас болсын!

Дайындаған: Сания Аринова

С. А