Оның мынадай екі себебі бар.
Тоңазытқыш істен шығуы мүмкін
Тоңазытқыштың ішінде буландырғыш фреонмен толтырылған түтік бар. Бұл газ іштегі жылуды сіңіріп, ауаны салқындатады.
Содан кейін газ компрессорға ауысады. Оны конденсаторға қысыммен итеретін механизм — тоңазытқыштың артқы қабырғасындағы немесе бүйірлеріндегі спираль тәрізді түтік арқылы іске асады. Онда фреон сұйықтыққа айналады және жылу береді, содан кейін тар капиллярлық түтік арқылы буландырғышқа қайта түсіп, қайтадан жылу алады.
Сондай-ақ, тоңазытқышта сенсорлар бар, олар тоңазытқыш ішін салқындату керек пе жоқ па соны анықтауға көмектеседі. Бұл энергияны үнемдейді және құрылғының ресурсын үнемдейді.
Егер тоңазытқыштағы ауа белгіленген температурадан әлдеқайда жылы болса, компрессор үнемі жұмыс істейді, бұл оның күйіне жақсы әсер етпейді. Сонымен қатар, қаншалықты жаңа тоңазытқыш болса да, оның жұмыс істеу механизмі бірдей екенін естен шығармаңыз.
Тамақтан улану қаупі артады
+4-тен +60 °C-қа дейінгі температурада тамақ улануын тудыруы мүмкін бактериялар тағамда тез көбейеді. Сондықтан пісіргеннен кейін ыдысты ыстық ұстау керек немесе оны салқындатып, тоңазытқышқа салу керек.
Құрылғының ішіндегі ұсынылған температура +2-ден +4 °C-қа дейін. Есікті ашқанда немесе сөреге жылы тамақ қойғанда ауа қызады.