Пайдасынан зияны көбейеді. Диетолог неліктен авокадоны бірден жеу керегін түсіндірді

Авокадо полиқанықпаған май қышқылдарына бай, бірақ кесілгеннен кейін оларды тезірек жеу керек, өйткені олар оттегімен ұзақ уақыт әрекеттесе алмайды. Бұл туралы Sputnik радиосында дәрігер және диетолог-гастроэнтеролог Татьяна Жаровская айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі health.mail.ru-ға сілтеме жасап. 

"Егер авокадо тұрып қалса, ол бірте-бірте қараңғыланады. Өйткені бұл өнім полиқанықпаған май қышқылдарына бай. Олар оттегіге қол жетімділік болған жағдайда, яғни қорғаныс қабығын алып тастағанда, белгілі бір температура немесе жарық болған кезде тотығады. Егер біз тотыққан авокадоны  жеуге болмайды. Себебі тотыққан майлар пайдадан гөрі көп зиян тигізеді", - деді дәрігер Татьяна Жаровская.

Дегенмен, егер өнім дұрыс сақталса, тотығу процесін баяулатуға немесе тоқтатуға болады. Кесілгеннен кейін оны қараңғы жерге немесе вакуумдық пакетке салып, алдымен С дәрумені мен лимон шырыны немесе алма сірке суы сияқты органикалық қышқылдарды себіңіз. Бұл майдың тотығуын баяулатады.

Сонымен қатар, ол авокадоларды немен қосып жеу керектігі туралы ұсыныстар берді: мысалы, майлардың сіңуін бәсеңдетуге және ішек моторикасын ынталандыруға көмектесетін қосымша талшықтармен жеуге болады. Сондай-ақ, мұндай салаттарға ақуыз тағамдарын қосуға болады: балық, құс еті, теңіз өнімдері.

Instagram парақшамызға жазылып, ең қызықты ақпараттарды бірінші болып оқыңыз!