Үй жағдайында сатып алынған балдың сапасын нақты анықтау мүмкін емес, оны тек зертханалық жолмен жасауға болады. Бұл туралы омарташы Валерий Капунин айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі "Pravda.Ru" сілтеме жасап.
Оның сөзінше, химия өнеркәсібінің қазіргі деңгейі өнімнің иісін, дәмін, тәттілігін, түсі мен консистенциясын қолдан жасауға мүмкіндік береді. Ол мұндай балдың пайдасы жоқ екенін, ал кейбір жағдайларда шырша денсаулыққа зиян тигізуі мүмкін екенін ескертті.
"Қазір маусым басталып жатыр, оңтүстік өңірлерде ол ақпан айында басталды. Қыркүйек-қазан айларына дейін омарташы егін жинау және араларды сақтау үшін омартада жұмыс істейді. Сонымен қатар, омарташы әрқашан өзінің табиғи балын сата алмайды, өйткені біздің сауда желілері жалған", - деді Валерий Капунин.
Тағы да оқи отырыңыздар: Қазақстанда қанша ұлт пен этнос тұрады?
Өзекті жаңалықтарды өз уақытында оқу үшін Facebook парақшамызға жазылыңыз!