Жаңажылдық дастарқанда майонез қосылған салат дайындамаған адам жоқ шығар. Бірақ олардың қауіпсіздігі сақтау уақыты мен жағдайына тікелей байланысты. Майонез құрамында бактерияларға көбеюге ыңғайлы орта саналатын - жұмыртқа мен майлар бар. Сондықтан мұндай салдардың алдын алу үшін оны сақтау ережелерін білу өте маңызды, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі.
Екінші күні. Егер салат тоңазытқышта сақталса, бірақ бір күннен астам уақыт өтсе, ол дәмі мен балғындығын жоғалта бастайды. Майонез "қабыршақтана" бастайды, ал көкөністер ылғалды шығарады, бұл салаттың ашу процесін тездетеді. Мұндай салатты жеу асқазанның бұзылу қаупін арттырады, әсіресе асқорытуы сезімтал адамдарда.
Үшінші күні. Осы уақытқа дейін сальмонелла немесе әшек таяқшасы сияқты бактериялардың көбею ықтималдығы айтарлықтай артады. Салаттың сыртқы көрінісі қалыпты болып көрінсе де, оның құрамында қауіпті токсиндер болуы мүмкін. Үшінші күні тұтыну тамақтан улануға әкеп соқтыруы да ықтимал: жүрек айнуы, диарея, іштің ауыруы.
Төртінші күні. Төртінші күні майонез қосылған салатты жеу мүлдем ұсынылмайды. Осы уақытқа дейін өнімде қауіпті микроағзалар пайда болды.
Еске салайық, бұған дейін салат жасағанда майонез орнына не қосуға болатыны хабарланған болатын.
Жаңалықтарды бәрінен бұрын біліп отырғыңыз келсе, Telegram-арнамызға жазылыңыз!