Қант пен тұз - әлемдегі ең танымал және кең таралған дәмдеуіштер. Ежелгі заманнан бері олар ас үйдің ажырамас элементтері мәртебесіне ие. Қант пен тұздың жарамдылық мерзімі бар ма? Осы 2 өнімнің қызмет ету мерзімі мен пайдалы қасиетін сақтау үшін не істеу керек? Massaget.kz тілшісі анықтап көрді.
Тұз
Тұз антисептикалық қасиеттеріне байланысты бактерияларға табиғи төзімді, дегенмен сақтау мәселесінде ерекше тәсілді қажет етеді. Ең алдымен, тұзды сақтау орнының ылғалдылығына назар аудару керек. Оны ұзақ уақыт бойы қолдансаңыз да, ылғал кесектің пайда болуына және өнімнің шығымдылығын жоғалтуға әкелуі мүмкін.
Сондықтан тұзды қоршаған ортаның әсерінен оқшаулайтын герметикалық контейнерде сақтаған жөн. Сондай-ақ, минералды құрылымына әсер етуі мүмкін жылу мен жарықтың әсерін азайту үшін сақтау үшін салқын, қараңғы орынды таңдау керек.
Егер сіз тұзды дұрыс сақтасаңыз, онда ол 5 жылдан кейін де пайдалы қасиетін жоғалтпайды. Бірақ теңіз тұзының жарамдылық мерзімі жоқ.
Қант
Ылғал - қанттың қас жауы. Ылғал өнімнің сапасын жоғалтуына әкеледі. Қантты сақтау кезінде тығыздық міндетті шарт. Өнімді оңтайлы күйде ұстап, ылғалдан алыс ұстау үшін беті тығыз жабылатын ыдыстарды пайдаланғаныңыз абзал.
Оған қоса, қант кез келген иісті жақсы сіңіру қабілеті бар болғандықтан, оны хош иісі күшті тағамдардан аулақ ұстаңыз, әйтпесе кейін иісі бар қантты тұтына алмай қаласыз. Өнімнің орналасу орны да маңызды: күн сәулесі түспейтін, салқын, құрғақ жер.
Бұл тәсілдер тағамның дәмінің екі негізгі тірегінің сапасын ұзақ уақыт сақтауға мүмкіндік береді, яғни дәмі мен хош иісі ұзақ уақыт бойы өзгеріссіз қалады.
Қант егер дұрыс сақталса, жарамдылық мерзімі шамамен 8 жыл.
Өнімді үйде сақтау қиын болғандықтан, көп мөлшерде алмай, керісінше, тұз бен қантты аз мөлшерде сатып алу ұсынылады.
Тағы да оқи отырыңыздар: Қалау айту деген қандай салт?
Instagram парақшамызға жазылып, ең қызықты ақпараттарды бірінші болып оқыңыз!