Құрманы етпен және балмен бірге жеуге болмайды. Бұл жайлы "Москва 24"-ке диетолог Елена Соломатина айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі.
Оның айтуынша, жемістегі таниндердің себебінен өнімдер нашар қорытылады және асқорыту бұзылады.
"Мысалы, ет ұзақ уақыт қорытылады, ол еркін ыдырауы керек. Таниндер бұл процесті бұзуы мүмкін. Қосылыс ауыз қуысына түскен кезде біз жағымсыз дәмді сеземіз, өйткені ол біздің шырышты қабығымызбен әрекеттесе бастайды, оның сіңуі қиындайды, асқорыту бұзылады", - дейді диетолог.
Сонымен қатар құрма құрамында қант көп, егер сіз оны балмен бірге жесеңіз, қандағы глюкозаның деңгейі айтарлықтай артып кетуі мүмкін. Сондай-ақ бұл жемісті жеп, содан кейін суық су ішуге болмайды - бұл оның сіңуіне кедергі келтіреді.
Оқи отырыңыз: Құрма ағзаңызға пайдалы болу үшін оны қалай жеу керек?