Тәтті вафли ең зиянды десерт нұсқаларының бірі болып саналады. Бұл туралы Ресей биотехнологиялық университетінің оқытушысы Инга Беляева Gazeta.Ru тілшісіне берген сұхбатында айтты. Сондайа-ақ денсаулыққа тиімсіз басқа да тәттілерді атады, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі lenta.ru-ға сілтеме жасап.
Беляева тәтті вафли құрамында пайдалы емес ингредиенттердің толық тізімі бар екенін атап өтті. Олардың қатарында транс майлары, хош иістендіргіштер, дәм күшейткіштер және қанттың көп мөлшері. Ол дәнді дақылдардан, кептірілген жемістерден, жидектерден және жемістерден жасалған өнімдерге артықшылық беруге кеңес берді.
Шоколадты батондарды көбісі тамақ ретінде емес, аштықты тез қанағаттандыру тәсілі ретінде пайдаланады. Дегенмен, қанықтыру жылдам көмірсуларға байланысты пайда болады. Бұл аштық өте тез оралатынын білдіреді" ал карамель мен нуга тіс эмальына қатты зиян келтіреді, - дейді маман.
Сонымен қатар, сарапшы супермаркеттерде бал сатып алғанда абай болуға кеңес берді.
"Өндірушілер көбінесе табиғи өнімді емес, крахмалды карамельді сатады. Сондай-ақ сағызды аюлардан және басқа да шайнайтын кәмпиттерден бас тарту керек, өйткені оларда табиғи ингредиенттер мүлде жоқ, бірақ қант көп", - Инга Беляева.
Биотехнолог тағы бір зиянды десерт нұсқасы ретінде жеміс-жидек дәмі бар тәтті йогурттарды атады. Оның айтуынша, олар өте тәтті және, әдетте, синтетикалық түстер мен дәмдерден тұрады. Ол кәдімгі қантсыз йогурт сатып алуды және оған жидектер мен жемістерді өзіңіз қосып жеуді ұсынды.
Instagram парақшамызға жазылып, ең қызықты ақпараттарды бірінші болып оқыңыз!