Кесілген қарбызды қанша уақыт сақтауға болады?

Кесілген қарбызды қанша уақыт сақтауға болады? Бұл сұраққа агроном Владимир Викулов жауап берді, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі "Москва 24" сілтеме жасап. 

Кесілген қарбыздың жарамдылық мерзімін ұзарту үшін оның бөлінген жерін күн сайын жаңартып отыру керек. Бұл арқылы ұрық микроағзаның дамуы үшін керемет орта болады. Сонымен қатар, оның күйіне температура да әсер етеді, егер қарбызды жылы бөлмеде қалдырсаңыз, ол жылдам ашып кетуі мүмкін.

Сондықтан сарапшы кесілген жерді үлдірмен жауып, қарбызды тоңазытқышқа салуға кеңес береді. Дегенмен, жемісті қысқа қалдыру үшін оны мұздатуға тырысудың қажеті жоқ.

"Жасушалар су кристалдарымен зақымдалады, сондықтан ерігеннен кейін бұл қарбыз емес: консистенциясы қытырлақ емес, шырын ағып жатқан сорғыш тәрізді болып қалады. Сондықтан оны мұздатудың қажеті жоқ, маусымда балғын күйінде жеген дұрыс", - деп қорытындылады Владимир Викулов.

Аптаның басты оқиғалары мен пайдалы видеоларды көру үшін YouTube арнамызға жазылыңыз