Кардиолог Игорь Видяскин News.ru тілшісіне берген сұхбатында тұздалған балықты жүрек-қан тамырлары аурулары бар науқастарға жеуге болмайтынын айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі lenta.ru-ға сілтеме жасап.
Видяскин жүрек ауруымен ауыратын адамдардың диетасында тұздалған балық болмауы керек екенін атап өтті. Оның құрамында қан қысымын арттыратын, ағзадағы сұйықтықты ұстап тұратын және ісінуді тудыратын тұздың негізгі құрамдас бөлігі - натрий көп. Кардиологтың пікірінше, жүрек-тамыр жүйесіне теріс әсер ететін тағамның тағы бір түрі - майға немесе өсімдік майына қуырылған балық.
Видяскин балықтардың жүрекке пайдалы түрлерін де айтты. Сонымен, оның айтуынша, лосось, скумбрия, майшабақ, форель және сардина сияқты майлы сорттар жүрек-қан тамырлары ауруларының дамуына жол бермейді. Кардиолог бұл балықты аптасына бір немесе екі рет жеуге кеңес берді. Дегенмен, ол балық диетасының жүрек ауруынан болатын өлім қаупін азайтатыны немесе инсульт пен инфаркттың алдын алатынына сенімді дәлел жоқ екенін ескертті.
Өзекті жаңалықтарды өз уақытында оқу үшін Facebook парақшамызға жазылыңыз!