Ағзаға қажетті дәрумендер маусымдық өнімдерде көбірек болады. Ең пайдалы жемістер мен көкөністерді ұсынамыз, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі.
Маусымдық жемістер мен көкөністерді өсіру үшін аз тыңайтқыш пен химиялық заттар қажет. Жемістер күн астында ашық далада өздігінен піседі және піскеннен соң жиналады.
Оларда дәрумендер мен микроэлементтердің ең көп мөлшері болады. Әдетте, мұндай өнімдер дереу дүкендерге жеткізіледі және арнайы өңдеуді және сақтауды қажет етпейді.
Уақытында және табиғи цикліне сәйкес пісетін маусымдық жемістер ағзаға барынша пайда әкеледі.
Мұндай көкөністер мен жемістерді өңделмеген түрде жеу қауіпсіз. Маусымнан тыс және жасанды жағдайда өсірілген өнімдерде әртүрлі зиянды қоспалар болуы мүмкін, себебі оларға пестицидтер қосылады.
Instagram парақшамызға жазылып, ең қызықты ақпараттарды бірінші болып оқыңыз!