Терапевт, диетолог, медицина ғылымдарының кандидаты Екатерина Бурляева өрікқақты жүрек-қан тамырлары аурулары бар адамдар үшін ең пайдалы тәтті деп атады, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі aif.ru сілтеме жасап.
Дәрігердің айтуынша, кептірілген өрік калийге бай — миокардтың жиырылу қызметі мен жүрек соғу жиілігін қалыпқа келтіру үшін қажет микроэлементтер. Жүз грамм кептірілген жемістерде калийдің күнделікті мөлшерінің 60-70 пайызы бар.
Сондай-ақ, кептірілген өрік диеталық талшықтың арқасында қандағы холестерин деңгейін төмендетеді, бұл жүрек-қан тамырлары саулығын сақтау үшін де маңызды. Ол, мысалы, талшық көзі ретінде жарнамаланатын нандарда оның мөлшері 5-тен 18 грамға дейін өзгеретінін, бұл кептірілген өрікке қарағанда айтарлықтай аз екенін атап өтті.
Дегенмен, терапевт бұл кептірілген жемістің жоғары калориялы өнім екенін ескертті, сондықтан оны күніне 50-70 грамнан артық жеуге болмайды.
Instagram парақшамызға жазылып, ең қызықты ақпараттарды бірінші болып оқыңыз!