Жұмыртқа тоңазытқышта бөлме температурасында, қараңғы және құрғақ жерде сақталады. Мұндай жағдайда ол үш аптаға дейін бұзылмайды. Піскен жұмыртқаны тек салқындатылған күйде сақтау қажет, өйткені мұндай өнімнің жарамдылық мерзімі шикізатқа қарағанда әлдеқайда аз. Жұмыртқаның жарамдылық мерзімі қанша?
Жұмыртқаны қандай температурада сақтау керек?
Тауық жұмыртқалары 0-ден 20°C-қа дейінгі температурада және ауа ылғалдылығы 88 пайыздан аспайтын және 85 пайыздан кем емес температурада сақталады. Мұндай жағдайда жұмыртқа бір айға жуық - 25 күнге дейін бұзылмайды. Дегенмен, өнімнің санатына байланысты сақтау мерзімі әртүрлі, яғни:
Жұмыртқаның жарамдылық мерзімі сұрыптау немесе орау күнінен бастап есептеледі.
Шикі жұмыртқаның жарамдылық мерзімі: тоңазытқышта және бөлмеде
Шикі жұмыртқа тоңазытқышта 25 күнге дейін сақталады. Ал егер камераның ішінде -2°C-тан 0°C-қа дейін болса, онда шикі жұмыртқа үш айға немесе 90 күнге дейін бұзылмайды.
Жұмыртқа тоңазытқыш сыртында, яғни бөлмеде екі аптадан кейін бұзылып кетеді. Бөлме температурасы оңғайлы, яғни 19°C-тан ыстық болмаса, температура жоғарылаған сайын жұмыртқаның сақтау мерзімі, оның сапасы да төмендейтінін ескеріңіз.
Тағы да оқи отырыңыздар: Бейбітшілік туралы мақал-мәтелдер
Instagram парақшамызға жазылып, ең қызықты ақпараттарды бірінші болып оқыңыз!