Гастроэнтеролог кәуаппен бірге алкоголь ішудің зиянын айтты

Алкогольді майлы қуырылған етпен бірге ішу ұйқы безінің зақымдану қаупін арттырады. Бұл туралы медицина ғылымдарының кандидаты, гастроэнтеролог Екатерина Кашух айтты.

"Алкоголь суды кетіреді, ал минералдар – калий, кальций, магний, мырыш онымен бірге кетеді. Алкогольдің әсерінен дәрумендер нашар сіңеді, ал майлы ет пен алкогольдің "дуэті" ұйқы безінің зақымдану қаупін арттырады", - деп түсіндірді маман.

Дәрігердің айтуынша, кәуап жегенде асқазан-ішек жолдарының жедел және созылмалы аурулары, сондай-ақ жүрек және қан тамырлары проблемалары бар адамдар мүмкіндігінше алкогольден бас тарту керек.

Айта кету керек гастроэнтеролог кәуапқа қандай ет пайдалы екенін айтқан болатын.