Дұрыс таңғы ас ішек жұмысын жақсартуға, гормоналды деңгейлерді қалыпқа келтіруге және қанықтыруға көмектеседі. Гастроэнтеролог Олег Байо RIAMO-мен сұхбатында таңғы асқа арналған ең пайдалы тағамдарды атады, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі lenta.ru-ға сілтеме жасап.
Дәрігердің айтуынша, дұрыс таңғы ас құрамында негізгі микроэлементтер және жоғары сапалы белоктар, майлар және күрделі көмірсулар болуы керек. Байо жұмсақ пісірілген жұмыртқаны таңғы асқа арналған ең жақсы тағамдардың бірі деп атады. Оның ішінде пайдалы майлар мен холин ми үшін маңызды. Сондай-ақ 40 градустан жоғары термиялық өңдеу кезінде жойылады.
Сонымен қатар, Байо таңғы асқа қуат көзі ретінде қатты бидайдан жасалған макарон, қарақұмық немесе кем дегенде 15 минут пісірілген сұлы ұнын ұсынды. Гастроэнтеролог ботқа бұрыш пен зәйтүн майын қосқан да артық етпейтінін айтты. Таңғы асқа D дәруменіне, калий мен кальцийге бай сүт өнімдері, сондай-ақ құрамында пробиотиктері бар айран, йогурт, сүзбе сүті де жарамды.
Дәрігер омлетке немесе омлетке жаңа піскен көкөністерді қосуға кеңес берді, өйткені олардың құрамында ас қорытуға пайдалы талшық бар. Ал жеміс-жидек смузилеріне мұздың орнына мұздатылған жемістерді қосу керек.
"Кімде-кім ораза ұстаса және жануар текті ақуыздар мен майларды жемесе алма мен сәбізден жасалған салат жеуіне болады. Біз жаңа піскен сәбізді үккіштен өткіземіз, жасыл алманың қабығын тазалаймыз, сонымен қатар оны жуан үккіштен өткіземіз. . Түрлі тұқымдар мен жаңғақтарды қосуға болады", - деп түсіндірді дәрігер.
Майда еритін дәрумендер сіңуі үшін майсыз салатқа бір қасық өсімдік майын қосу керек. Тағамды тәтті ету үшін бірнеше мейіз немесе бір шай қасық бал қосуға болады екен.
Қызықты жаңалықтар мен видеоларды көру үшін TikTok арнамызға жазылыңыз!