Гастроэнтеролог-диетолог Эльвира Беляева жастықты ұзартатын тағамдарды атады. Ол диетаға майшабақ пен күрішті қосуға кеңес берді, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі lenta.ru-ға сілтеме жасап.
Дәрігер альфа-липой қышқылының жетіспеушілігіне назар аударуға шақырды. Бұл зат денені ерте қартаюдан қорғайтын маңызды антиоксидант — глутатион өндірісін арттыруға көмектеседі екен. Сондай-ақ маман альфа-липой қышқылының ағзаға тамақпен бірге қажетті мөлшерде түсуін қамтамасыз етуге кеңес берді. Ол сүт, бұршақ, күріш, бұршақ, банан, саңырауқұлақ, шпинат пен брокколиді тұтынуды ұсынды.
Диетологтың айтуынша иммунитетті нығайтатын, қартаюды бәсеңдететін, майдың жағылуына көмектесетін линолен қышқылы да маңызды. Бұл витамин скумбрияда, сардинада, лососьде, майшабақта, жаңғақ, соя және зығыр майында кездесетінін атап өтті.
Жаңалықтарды бәрінен бұрын біліп отырғыңыз келсе, Telegram-арнамызға жазылыңыз!