Шұжық - көпшілік сүйіп жейтін, тоңазытқышта тамақ болмаған кезде тіскебасар ретінде жеуге ыңғайлы ет өнімі. Дегенмен дәрігер Александр Умнов шұжықты ет өнімі деп атау қиынға соғатынын айтты. Өйткені шұжықтың бестен бір бөлігі ғана еттен тұрады, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі doctorpiter-ге сілтеме жасап.
Александр Умнов шұжық секілді дайын ет өнімдерін шамадан тыс тұтыну әкеп соқтыруы мүмкін салдар тізімін жасады. Оның ішіне:
Шұжықты қатты жақсы көретін адам, денсаулығына зиян тигізбей, қандай шұжық жей алады?
Александр Умновтың айтуынша, күркетауық етінен дайындалған шұжық ең қауіпсіз болып саналады. Өйткені бұл құстың етінде май мөлшері аз.
Дегенмен күркетауық етінен дайындалған шұжықты да рұқсат етілген мөлшерде ғана жеу керек. Себебі, кез келген шұжықта тұз көп.
Айта кетейік, бұған дейін ең қауіпті шұжық түрін атаған еді.
Тағы да оқи отырыңыздар: Бел ауруы психосоматика бойынша нені білдіреді?
Аптаның басты оқиғалары мен пайдалы видеоларды көру үшін YouTube арнамызға жазылыңыз