Дәрігер кейбір қантсыз тағамдардың құрамында қант болатынын айтты

Дәрігер кейбір қантсыз тағамдардың құрамында қант болатынын айтты
Фото: depositphotos.com

Қантсыз тағамдардың құрамында да қант болуы мүмкін және олар сіз елестетуге келмейтін өте көп мөлшерде болуы да ықтимал. Бұл туралы диетолог Елена Устинова ескертті, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі lenta.ru сайтына сілтеме жасап. 

Устинова осындай бірінші өнім ретінде макарон өнімдерін атады. Оның айтуынша, 100 грамм макаронда қант мөлшері 20-25 граммға дейін жетеді. Кейбір дәнді дақылдарда шамамен бірдей мөлшерде глюкоза бар, дейді дәрігер. Оның айтуынша, көмірсулардың ең жоғары дәндерінің бірі - күріш.

"Табиғи шырындардың құрамында да қант көп. Әсіресе оның құрамында жеміс-жидек массасы бар болса, көбірек кездеседі. Сондай-ақ, қантты балмен алмастырудың қажеті жоқ, өйткені ол 100 пайызға жуық глюкоза мен фруктозадан тұрады" деді Устинова.

Дәл осылай диеталық деп саналатын десерттер туралы да айтуға болады. Мысалы, зефир, маршмалло, мармелад және зефирдің құрамында да қант болады. Устинова кептірілген жемістердің де құрамында қанттың көп екенін, әсіресе мейіз, құрма, інжір және кептірілген өрікте болатынын айтты.

Instagram парақшамызға жазылып, ең қызықты ақпараттарды бірінші болып оқыңыз!

Д. Литпин