Кейбір тағамдарды бірге жеген дұрыс. Мысалы, кәуап құрамындағы темір көкөніспен бірге жақсы сіңеді. Бұл туралы диетолог-дәрігер Наталья Денисова айтып берді, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі "aif.ru" сілтеме жасап.
Шелтонның бөлек тамақтану теориясына сәйкес, тағамның әр компонентін қорыту үшін асқазан-ішек шырынының өзіндік түрі қажет. Осы себепті әр тағамда ақуыздар мен көмірсулар бөлінуі керек, ал қышқыл тағамдарды крахмалмен бірге тұтынбаған жөн. Алайда бұл қорытындыны басқа ғалымдар растамаған.
Шын мәнінде, бірге жеуге болмайтын, бір-бірімен сәйкес келмейтін тағам жоқ. Кез келген тағамдарды бірге жеген кезде пайда болатын төзбеушілік белгілері көбінесе асқазан-ішек жолдарының ауруларымен байланысты.
"Біздің әдеттеріміз, талғамымыз, ұлттық немесе отбасылық дәстүрлерімізбен байланысты мәселе бар. Әлемнің әртүрлі ұлттық тағамдары әртүрлі тағамдарды біріктіреді. Мысалы, егер орыс балық пен сүт бір-біріне онша сәйкес келмейді деп санаса, скандинавиялықтар үшін бұл өте керемет үйлесім. Олардың балық қосылған сүт немесе кілегейін еске түсіріңіз. Біздің ас қорыту жүйеміз бір уақытта әртүрлі тағам түрлерін қорытуға қабілетті", - деп түсіндірді дәрігер.
Дегенмен, тағамның кейбір комбинациялары әртүрлі минералдар мен дәрумендердің сіңуіне көмектеседі немесе кедергі келтіретінін ұмытпаған дұрыс.
Тағы да оқи отырыңыздар: Поезд жолдың 280 км-ін 70 км/сағ жылдамдықпен, екінші бөлігін 120 км-ді 40 км/сағ жылдамдықпен, үшінші бөлігін 150 км-ді 50 км/сағ жылдамдықпен жүріп өтті. Жолдың барлық бөлігіндегі поездың орташа жылдамдығы қанша?
Жаңалықтарды бәрінен бұрын біліп отырғыңыз келсе, Telegram-арнамызға жазылыңыз!