Америкалық блогер Шайна Тереза Тейлор жабық гүлдердің денсаулығын сақтаудың қарапайым әдісі туралы айтты. The Mirror америкалық әйелдің TikTok әлеуметтік желісіндегі видеосына назар салды, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі lenta.ru-ға сілтеме жасап.
Тейлор өсімдіктерге қажетті қоректік заттардың, соның ішінде кальцийдің жұмыртқаның қабығында болатынын анықтағанын айтты. Ол жұмыртқаны қайнатқаннан қалған сумен өсімдіктерді суаруды ұсынды.
"Бұдан былай жұмыртқаны қайнатқан суды төгіп тастамаңыз.Қабықтардан алынған қоректік заттар осы пісіру әдісімен суға түседі және олар өсімдіктерге қажет. Бұл су топырақты құнарландырады", - деді ол.
Сонымен қатар, блогер жұмыртқаның қабығын сақтауға, оларды жууға, кептіруге және топыраққа көбірек тыңайтқыш қосу үшін ұнтақ етіп ұсақтауға немесе тіпті смузи сияқты өз тағамыңызға диеталық қоспа ретінде пайдалануға болатынын атап өтті.
Өзекті жаңалықтарды өз уақытында оқу үшін Facebook парақшамызға жазылыңыз!