Ішімдік сусынына шайнама ретінде ең танымал тағамның бірі - әр түрлі қақталған балық пен теңіз өнімдері. Алайда оның құрамындағы тұздың тым көп мөлшері асқазан қатерлі ісігін дамытуы мүмкін. Бұл туралы диетолог Елена Соломатина айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі "Говорит Москваға" сілтеме жасап.
"Қақталған балықтың құрамында ақуыз, макро және микроэлементтер жеткілікті, олар жеткілікті концентрацияланған, өйткені су жоқ, бірақ мұның бәрі тұздың көп мөлшерін теңестіреді", - деп түсіндірді дәрігер.
Дәрігер тұздың артық мөлшері асқазан қатерлі ісігін ғана емес, сонымен қатар денеде ылғалды ұстап тұруы мүмкін екенін атап өтті. Бұл метаболизмге зиян келтіруі және бүйрек ауруларының дамуына түрткі болуы мүмкін.
Сондай-ақ, тұзды балықты ұнататындар ісінуден зардап шегеді.
Тағы да оқи отырыңыздар: Жинақталған көмірқышқыл газын дистилденген суда ерітіп, көк лакмус тамызатын болсақ, түсі қалай өзгереді?
Жаңалықтарды бәрінен бұрын біліп отырғыңыз келсе, Telegram-арнамызға жазылыңыз!