Аллергиясы бар адамдарға ең қауіпті теңіз өнімі қандай? Бұл сұраққа эндокринолог, диетолог Алексей Калинчев жауап берді, - деп хабарлайды Ura.ru.
Оның айтуынша, бұл устрица.
"Устрицада күшті аллерген бар, бірақ ол жақсы, оңай сіңетін ақуыз", - деп түсіндірді дәрігер.
Ол пайдалы теңіз өнімдеріне шаяндарды, теңіз шаянын, теңіз ирекшелерін және асшаяндарды жатқызды. Калинчев бұл теңіз өнімдері құрамындағы ақуыздың жоғары болуына байланысты құс еті мен шошқа етіне балама бола алатынын атап өтті.
"Бірақ егер оны өзіңіз дайындасаңыз, қандай да бір экзотикалық ауруға шалдықпау немесе уланып қалмау үшін дұрыс термиялық өңдеуден өткізу керегін ұмытпау қажет", - деп ескертті дәрігер.
Жаңалықтарды бәрінен бұрын біліп отырғыңыз келсе, Telegram-арнамызға жазылыңыз!