Күріш - пайдалы өнім. Ол ми белсенділігін жақсартады және қан қысымын қалыпқа келтіреді. Алайда кез келген өнімге секілді күрішке де қарсыкөрсетілімдер бар, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі.
Күріштің тарихы 5 мың жылдан астам уақыт бұрын Азияда басталған, ал бүгінде танымал жарманың 7 мыңнан астам түрі белгілі. Олардың арасында ақ, қоңыр, жасмин және қара күріш кең тараған. Күріш несімен пайдалы?
Әдетте күрішті одан қандай тамақ пісіретініне қарай таңдайды. Сапалы өнімді таңдауға көмектесетін бірнеше ереже бар:
Күрішті диабеті бар және қандағы қант деңгейімен проблемасы бар адамдарға көп жеуге болмайды. Сондай-ақ күрішті іш қатуға бейім адамдарға абайлап жеу керек. Себебі күріш суды жақсы көреді, сондықтан ол ағзадағы сұйықтықты сіңіріп алады да, ағзадағы кей қызметтерді бұғаттайды.
Ескерту: күріш пайдалы өнім, алайда кез келген өнімді жүйелі түрде қолданбас бұрын оның ағза үшін қандай қаупі болуы мүмкін екенін зерттеп, мамандардан кеңес алған дұрыс. Сондай-ақ рацион үйлесімді және әртүрлі болуы керек: күнде бір өнім жесеңіз, ағза қажетті пайдалы заттарды алмайды.
Оқи отырыңыз: Кімдерге алма жеуге болмайды? Өзіңізді тексеріңіз!
Өзекті жаңалықтарды өз уақытында оқу үшін Facebook парақшамызға жазылыңыз!