- Негізгі бет
- LifeStyle
- Қант диабеті
Қант диабетімен ауыратын адамдарға бал жеуге бола ма?

Қант диабетімен ауыратын адамдарға бал жеуге болады, бірақ белгілі бір мөлшерде. Өйткені ол қандағы қант деңгейін көтереді. Бұл туралы Pravda.Ru-да жарияланды, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі.
Мамандардың айтуынша, бір отырғанда шамамен бір шай қасық бал жеуге болады. Қанттың сіңуін бәсеңдету үшін оны талшыққа немесе ақуызға бай тағамдармен (мысалы, сұлы майы, жаңғақтар) біріктіруге болады.
Бал қабынуды азайтады және инсулинге сезімталдықты арттырады, сонымен қатар жасанды тәттілендіргіштерсіз жылдам қуат береді. Бұған қарамастан ол қант пен калорияның шоғырланған көзі болып қала береді.
"Бал қант диабеті бар адамдар үшін теңдестірілген диетаның бөлігі бола алады, егер ол қалыпты мөлшерде және жеке ерекшеліктерін ескеріп тұтынылса. Оның қантқа қарағанда артықшылығы болғанымен, оның қант деңгейіне әсері бақылауды қажет етеді", - деп қорытындыланған хабарламада.
Айта кетейік, бұған дейін сарапшылар қант диабетімен ауыратын адамдар ішпеуі керек таңғы астың 5 түрін атаған еді.
Жарма. Олар көмірсуларға толы және қандағы қанттың күрт өсуіне әкеп соқтырады.
Жеміс йогурты. Ол, жарма сияқты, қандағы қантты бірден арттырады. Одан да грек йогуртын таңдап, жаңа піскен жемістер қосқан дұрыс.
Вафли, құймақ және француз тосттары. Бұл танымал тағамдар көмірсуға бай, бірақ оларды сироп, бал немесе басқа тәттімен қосып жемеген абзалырақ.
Смузи. Көкөністер мен жемістердің қоспалары пайдалы, бірақ көптеген адам банан немесе апельсин қандағы қанттың айтарлықтай өсіретінін білмейді.
Шырындар. Таңғы астың тағы бір түрі - жеміс шырындары - таза қант.
"Барлық қоректік зат жойылған кезде ағзада тек қарапайым қант қалады".
Жаңалықтарды бәрінен бұрын біліп отырғыңыз келсе, Telegram-арнамызға жазылыңыз!
Б. Жұмаділлә