Кәсіби нутрициолог Мира Панова Tengri Life-қа берген сұхбатында қандай шырын түрлері адам ағзасына пайдалы екенін айтты, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі.
Маманның сөзінше, шырынды дәрумендердің қосымша көзі ретінде тұтынған жөн, бірақ күніне 150 миллилитрден аспағаны абзал. Ең дұрысы - жаңа сығылған және су қосып сұйылтылған түрлері.
Сарапшының айтуынша, ең пайдалы шырындар - көкөністен жасалғаны, сонымен қатар, кейбір жидектерден жасалғаны да пайдалы. Олардың ішінде маман мыналарды ерекше атап өтті:
Маман ең пайдалы шырындарды да сұйылтылған күйде, белгілі бір мөлшерде тұтынған дұрыс екенін және аш қарынға ішпеген жөн екенін айтты.
Instagram парақшамызға жазылып, ең қызықты ақпараттарды бірінші болып оқыңыз!