Асқорыту асқазанда емес, сіз тамақты аузыңызға салған бойда басталады. Гастроэнтеролог Диляра Лебедева асқорытуды жақсартатын қарапайым әдістер жайлы айтып берді, - деп хабарлайды Massaget.kz тілшісі Doctorpiter-ге сілтеме жасап.
Дәрігердің айтуынша, асқазан-ішек жолы жұмысын реттеудің ең қарапайым жолы – тамақты жақсылап шайнау. Тамақ ауыз қуысында қаншалықты жақсы шайналса, ол соншалықты жақсырақ сіңеді және асқорыту органдарына күш түсірмейді.
"Асқорыту шайнаудан басталады. Мамандар қатты тамақты 108 рет шайнауды ұсынады, бірақ меніңше, олай берілудің қажеті жоқ. Бірақ тамақ дәмін жоғалтқанша және сұйықтыққа айналғанша шайнауға тырысу керек", - дейді гастроэнтеролог.
Жақсылап шайнау қиын емес секілді, бірақ іс жүзінде көпшілік оған аса мән бермейді. Себебі бұл маңызды процеске кедергі келтіретін нәрселер бар:
Асқорытуды жақсартатын тағы 2 әдіс
Диляра Лебедева асқорытуды жақсартатын мына әдістерге де мән беруді ұсынды: