Диетолог кеңесі: Балмұздақты қалай дұрыс таңдау керек?

Диетолог кеңесі: Балмұздақты қалай дұрыс таңдау керек?

Медицина ғылымдарының кандидаты, диетолог Елена Соломатина ағзаға зиян келтірмейтін дұрыс балмұздақты қалай таңдау керек екенін айтты.

Сарапшының айтуынша, балмұздақ құрамындағы ингредиенттер аз болған сайын, соғұрлым жақсы болады. Өнімнің құрамын мұқият оқып, ең пайдалы нұсқаны таңдау керек.

"Ең пайдалы балмұздақ – бұл шәрбат, яғни тек целлюлозасы бар табиғи шырыннан жасалған балмұздақ. Оның құрамында қант болмағаны жөн", — деді Елена Соломатина.

Диетолог күніне бір порциядан артық балмұздақ жеуге болмайтынын ескертті.

"Балмұздақты шамадан көп жеу денсаулыққа зиян екенін ұмытпаңыз. Балмұздақ десерт, оның құрамында қант көп. Сонымен бірге, балмұздақта май да көп", — деді ол.

Елена Соломатина балмұздақтың асқазан-ішек жолдарының аурулары, артық салмағы бар, қант диабетіне шалдыққан науқастар жеуге болмайтынын айтты.