Қант диабетінің алдын алу

Қант диабетінің алдын алу
Фото: medweb

АҚШ ғалымдарының 30 жыл бақылаған арнайы зерттеу жұмысына 50 мыңнан астам әйел мен 41 мыңға жуық ер адамды қатысты. Зерттеуде қатысушылардың қандай тағам тұтынатыны және қайдан тамақтанатыны басты назарда болды.

Зерттеу нәтижесі үйде жасалған тағаммен тамақтанатындар 2-ші деңгейдегі қант диабеті өршуін 13 пайызға төмендететіні көрінді. Оған қоса, үйде дайындалған асты пайдаланатындар тәтті, газдалған сусынды өзгелерден азырақ ішетін болып шықты.

Осыған дейін бірқатар зерттеу жұмыстарда құрамында қанты көп газдалған сусындарды пайдалану – артық салмақ, жүрек-қан тамыр аурулары, обырдың кей түрі мен 2-ші деңгейлі қант диабетіне тікелей әсер ететіні анықталған.

Зерттеу қорытындысы көрсеткендей, қант диабеті қаупін азайту үшін адамдар үйде тамақтанып, газдалған, тәтті сусындардан мүмкіндігінше бас тартуы тиіс.

Дереккөз: nur.kz 

С. Ерсін