Тұмаудың алғашқы белгілері байқала бастағанда

Тұмаудың алғашқы белгілері байқала бастағанда
Фото: www.lenafilatova.com

1. Тұмаудың алғашқы белгілері байқала бастағанда пияздың басын кесіп, иіскеңіз. Бұл әдісті күніне кем дегенде 3-4 рет жасау керек.

2. Лимонды қабығымен бірге уақтап турап, үстіне өсімдік майын құйып, күніне бірнеше рет мұрынға жағыңыз.

3. 1,5 литр қайнаған су алып, оған 1 ас қасық тұз, 1 лимон және 1 грамм аскорбин қышқылын қосыңыз. Барлығын жақсылап араластырып, 1,5 сағат сайын ішіп тұрыңыз.

4. 1 лимонды 1 минут қайнаған суға салып, кейін қабығымен бірге еттартқыштан өткізіп, 100 грамм кілегей майымен және 1-2 ас қасық балмен араластырыңыз. Дайын болған соң әр 2-3 сағат сайын 1 ас қасықтан тұтыныңыз.

5. 4 ас қасық кептірілген бүлдірген жемісіне 500 мл қайнаған су құйып, 20 минут күтіңіз. Жатар алдында бірден 2 стақан ішіп алыңыз. Мұндай бүлдірген тұнбасын (1 стақанға 10 бүлдірген) тамақ ауырған кезде де ішуге болады.

6. Тұмау мен түрлі вирустардың алдын алу үшін күн сайын сарымсақпен тісті ысқылау керек.

Ж. Исакаев