Оқи отырыңыз

Өзі білмесе де елге ақыл айту – қазақтың қасиетті өнері.

Автор: Оралхан Бөкей

— Редактор бағаны —

Бір жылдан кейін орындалған аманат...
Бір жылдан кейін орындалған аманат...

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Шаңырақ / Микротолқынды пештің күтпеген қасиеттері

Микротолқынды пештің күтпеген қасиеттері

Микротолқынды пештің күтпеген қасиеттері

Микротолқынды пеш - заманауи ас үйде таптырмас көмекші. Етті тез жібітіп, тамақты бір сәтте-ақ жылытатын пештің пайдасын күнделікті көреміз. Алайда оның тағы қандай күтпеген қасиеттері бар екен?

  1. Тұрып қалған ұнтақталған дәмдеуіштер мен астатымдардың дәмін жандандыру үшін оларды микротолқынды пеште жоғары қуатта 30 секунд шамасында жылытыңыз.
  2. Қатқан нан тілімін қағаз сулығына орап, 1 минуттай жылытыңыз. Нан қайта жұмсарады. Оның үстіне жып-жылы болады.
  3. Қабығы ашылмайтын бадам жаңғағын қайнап тұрған суға салып, пеште 30 секунд жылытыңыз. 
  4. Ал түйе жаңғағын (грецкий орех) ыстық суға салып, микротолқынды пешке 4-5 минутқа қалдырыңыз. Сонда қабығы оңайлықпен ашылады.
  5. Қабығы қиындықпен ашылатын апельсин не грейпфрутті суға салып, 30 секунд жылытса болады.
  6. Цитрус жемістерінің шырынын сүйіп ішесіз бе? Лимон не апельсинді бірнеше минут пеште қыздырсаңыз, шырынын оңайлықпен сығып ала аласыз.
  7. Микротолқынды пеште қысқа дайындап көк-шөпті, көкөністерді, жаңғақтарды, тіпті нанды кептірсе болады.
  8. Қантталып қатып қалған балды 1-2 минутқа пешке салып жібітсе болады.
  9. Ескі тақталарыңызға тамақтың иісі сіңіп кетсе, оларды жақсылап жуып, бетін лимонмен сүртіп, микротолқынды пеште бірнеше минут ұстаңыз.

Дайындаған: Сания Аринова

Сурет: mcgrp.ru

4213 5
Рейтинг: +1

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 28 қараша 2012, 18:46
Пікірлер
+0
28 қараша 2012, 19:06

Нанның бетіне сыр қойып, микротолқынды пешке саласыз. "Мынауский" бутерброд шығады :D

+0
28 қараша 2012, 21:13

ортасына шұжық не қияр помидор салып жіберсең тіпті дәмді иа :roll:

+0
28 қараша 2012, 19:24

Осы пештің тамағыңды ысытып, ал ыдысын ысытпайтын қасиетіне өмір бойы риза боп келем бар ғой...

+0
28 қараша 2012, 23:36

Гриль жасағанды ұнатамын)

+0
28 желтоқсан 2012, 09:40

Кештен қалған тамақты газ плиткасына қайта ысытқанда езіліп кетуші еді, ал мына микро толқынды пеш жаннын рахаты болды. Техниканын жетістіктері десеңізші.

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...