Оқи отырыңыз

Тілмен байланған қолмен шешілмес.

Автор: Француз мақалы

— Редактор бағаны —

Бір жылдан кейін орындалған аманат...
Бір жылдан кейін орындалған аманат...

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Шаңырақ / Қазан мен табаларды тазалау

Қазан мен табаларды тазалау

Қазан мен табаларды тазалау

Үй шаруасындағы жас келіншектердің ас үйдегі қиындықтарының бірі – қазан мен табаларға сіңіп кеткен май дақтары. Сондай дақтарды қалай кетіруге болады?                                            

Әдетте тіпті жаңа қазан тез кірленіп, қарайып, онда мүлдем кетпейтін майлы дақтар қалып қалады. Қарайған май дақтарын қазан мен табалардан кетірудің бірнеше жолы бар.                            

Бірінші және ең қарапайым жол қазан не табаны механикалық тазалау, яғни қырып тазалау. Ол үшін арнайы металл қырғышты алған жөн. Тапсырманы жеңілдету үшін, алдын ала қазанды арнайы ыдыс жуатын сұйықтықпен жуып алған дұрыс. Артынан қырғышпен қазанды күш салып қырыңыз. Әрине бұл жол қиын, көп уақыт және күш алады.                 

Екінші тәсіл жұмысты барынша жеңілдетуге бағытталған. Киімдерді ағартуға, ванна, унитаз, раковина жууға қолданылатын ағартқыштың көмегіне жүгінуге болады. Эмальданған ыдысқа 200 мл ағартқышты суда ерітеміз. Ерітіндіні отқа қойып, қайнатамыз. Қайнаған ерітіндіге тазалауыңыз керек табаны саламыз. Оны осылайша бір сағатқа қалдырамыз. Қазан тазаланады, ал қалған дақтарды щетка көмегімен кетіре аласыз.                          

Үшінші әдіс те арнайы ерітіндіде қазанды қайнатуға негізделген. Ол үшін кішкентай сабын кесегін үккіштен өткізіп, қарапайым желім (50 грамм) және ас содасын (100 грамм) қосыңыз. Қоспаны суға қосып, қайнатып, табаны ерітіндіде қайнатыңыз.                                  

Дайындаған: Сания Аринова

Сурет: galant76.ru 

24019 6
Рейтинг: +1

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 10 шілде 2013, 20:39
Пікірлер
+0
10 шілде 2013, 22:58

Үшiншiсi ұнап тұр )

+0
11 шілде 2013, 01:09

Сверкающий казан деген де жақсы екен. Майды әп-сәтте ерітеді, кейін тек сүртіп ала саласың.

+0
11 шілде 2013, 09:43

алмасам, баяғыда бір түрі бар еді атын ұмытып отыр ем. мынау жақсы болды. қырам деп тырнақ қалмайтын болды))

+0
11 шілде 2013, 08:18

женский отделге кіріп кетіппін ғой, кешіріңіздер :D

+0
11 шілде 2013, 11:27

хехе

+0
11 шілде 2013, 14:31

"бірінші" мен үшіншіні" жиі қолданамын,ал "екіншіні" естуім бірінші!)))))))))))

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...