Оқи отырыңыз

Талай жан бар аузыменен айды алар, қолымен қосаяқ та соға алмас.

Автор: Мұхтар Әуезов

— Редактор бағаны —

Сүйінші, «Massaget» мобильді қосымшасы іске қосылды!
Сүйінші, «Massaget» мобильді қосымшасы іске қосылды!

Автор: Ербол Жұмабайұлы

Статус: Massaget.kz порталының Бас редакторы

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Негізгі / Бойжеткен / Аспаздық / Асхана сырлары: жұмыртқа пісіру

Асхана сырлары: жұмыртқа пісіру

Асхана сырлары: жұмыртқа пісіру

Піскен жұмыртқа тез дайындалатын әрі тойымды таңығ ас бола алады. Ол салаттардың көбісінде кездеседі. Жұмыртқа пісірудің сырларын біліп жүрген артық болмайды.

  • Жұмыртқаны тоңазытқыштан шығарып, бірден суға салмаңыз. Оларды бөлме температурасында 15 минуттай ұстау керек. Сондай-ақ жұмыртқаны алдын ала жуып қойыңыз.
  • Суды қажетті мөлшерде құю да маңызды. Табаға жұмыртқалардан 2 см асатындай су құйыңыз.
  • Жұмыртқаларды суға ас қасықпен салыңыз. Бұл жұмыртқаның қабығын шағылудан сақтайды.
  • Жұмыртқаларды орташа отқа (қатты отқа емес!) қойып, судың қайнауын күтіңіз. Қайнағаннан кейін отты басыңыз.
  • Шала пісірілген жұмыртқаны жақсы көрсеңіз, оны 3 минуттан артық отта ұстамаңыз.
  • Орташа пісуі үшін жұмыртқаны 8 минут шамасында қайнатыңыз.
  • Жақсы піскен жұмыртқа 15 минутты талап етеді. Әдетте бұл түрі салаттарға қолданылады.
  • Жұмыртқаны тазалау оңайырақ болуы үшін, піскен жұмыртқаның қабығын кішкене жарып, суық суға салып қойыңыз. Осылайша ол тезірек суып, қабығы оңай алынады.
  • Жұмыртқаны тым көп уақыт пісірмеңіз, ондай жағдайда сары уыздың беті жасыл түске боялып қалады. Бұл құрамындағы темір мен күкірттің белгісі.

Дайындаған: Сания Аринова

Сурет: selo.nl 

14074 2
Рейтинг: +1

Дайындаған: Сания А
Қосылған күні: 11 сәуір 2013, 19:00
Пікірлер
+0
11 сәуір 2013, 21:52

Жасыл болғанын ұнатушы ем..

+0
12 сәуір 2013, 13:20

ммм......қуырылған жұмыртқаны жақсы көреем :mrgreen:

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...