Оқи отырыңыз

Өзі білмесе де елге ақыл айту – қазақтың қасиетті өнері.

Автор: Оралхан Бөкей

— Редактор бағаны —

Материал жіберу БЛОГ ЖАЗУ

— Үздік әуендер —

Нұржан Тәжікенов - "Сағыныш"
Роза Рымбаева - Алтын сағым
"Тұран" тобы - Kara jorga - people's songм
"Тұран" тобы - The swan - N. Tilendiev
"Тұран" тобы - Kaiys's weeping - poems by S. Kudaiberdiev (the epic of 'Layla and Majnun')
"Тұран" тобы - Zharapazan - people's song - poems by S. Medeubek
Бас бет / Бойжеткен / Аспаздық / Мәзір: Шекер бөлігі бәліші

Мәзір: Шекер бөлігі бәліші

Мәзір: Шекер бөлігі бәліші

Жігіттеріміздің мерекеге арналған сыйлықтары таусылар емес. Мына бір тәтті бәлішті Мақсат арнайы массагеттік арулар үшін өз қолымен жасап шықты. 

Бұл түріктің тәтті тағамын өте жылдам дайындауға болады. Үйге қонақтар келген болса, бар-жоғы 40 минутта асты дайындап шығуыңызға болады. Есімі айтып тұрғандай, бәлішті дайындауға көп қант кетеді. Бірақ, тәтті бәлішті шаймен қосып, жегенге не жетсін!

 

 

 

 

 

 

Құрамы:
жұмыртқа—2 дана;
қант—0,5 кг;
Маргарин—250 грамм;
ұн—500 гр;
қамыр қопсытқышы—15 гр;
ванилин - 15 гр;
қант ұнтағы - 150 гр;
Жарма ұнтағы - 3 қасық 
кешью жаңғағы 

Лимон - 1/2 

Бірінші, маргаринді жақсылап араластырып аламыз. Маргарин ішінде ірі бөлігі қалмағаны абзал. Маргарин араласып болған соң, ұнды аз-аздан араластыра отырып қосамыз. 

Ұн мен маргаринді араластырып болсаңыз, жұмыртқа, ванилин, қант ұнтағы, жарма ұнтағы, қамыр қопсытқышын қосамыз.
Дайындалып жатқан қамырыңыз қолыңызға жабыспайтындай болуы керек. Егер де жабысып жатқан болса, аз-аздан ұн қосыңыз.
Қамырыңыз дайын болған болса, қамырға дөңгелек пішін беріп, қалыпқа саламыз. Жасалған қамырларыңыздың арасы ашық болуы тиіс. Кешью жаңғағын қамыр бетіне бір-бірлеп қойып шығамыз. Жасап болсаңыз, алдын ала ысытылған пісіру пешіне 160 градусқа, шамамен 20-30 минутқа қоямыз.
Бұл мезетте тәттіге арналған лимон шырынын дайындап қоямыз. Шырын біздің тәттіміздің дәмін келтіретін ең маңызды бөлігі болып табылады.  Ол үшін отқа төзімді бір ыдысқа 4 стақан қайнаған су мен кесілген жарты лимон және қантты салып, қайнатамыз.   
Пісіру пешінен дайын болған бәлішімізді шығарып, оның үстіне шырын суынан құйыңыз. Барлық бәліштің үстіне шырыннан құйып болған болсаңыз, тез арада ыдыстан шығарып, таза ыдысқа бәлішті қойыңыз. Басқа жағдайда бәлішіңіз еріп кетуі мүмкін.

  Бәлішіміз дайын. 

 Ас болсын!

5676 11
Рейтинг: +2

Дайындаған: aaa aaa
Қосылған күні: 11 наурыз 2012, 14:00
Пікірлер
+0
11 наурыз 2012, 14:03

"әлемдегі ең мықты аспаздар - жігіттер" деп еді біреу ) керемет! )

+0
11 наурыз 2012, 14:05

Уау! Күшті!!!

+0
11 наурыз 2012, 14:06

Ер-азаматтарды кейбіреулер ас үйдің маңына жолатпайды. Мынаны оқып, сол дұрыс емес-ау деген ой келді.

+0
11 наурыз 2012, 15:07

керемет екен, жігіттер молодец!

+0
12 наурыз 2012, 15:48

Қамыр қопсытқышы деген не?

+0
12 наурыз 2012, 16:23

Разрыхлитель

+0
12 наурыз 2012, 16:52

Эх, шіркін, бес саусақты салып тұрып араластырыпсыз ғой!! Айтпақшы, жарма ұнтағы деген не?

+0
12 наурыз 2012, 16:54

Манка

+0
12 наурыз 2012, 16:56

Нағыз жігіттердің араластыруы ғой)

+0
13 наурыз 2012, 15:32

Мяя, шынымен жігіт жасаған ба?! Жарайсың!

+0
05 мамыр 2012, 16:50

ухты күшті екен

Пікір білдіру:

Пікір қалдыру үшін тіркеліңіз немесе сайтқа кіріңіз.

Әлеуметтік желі арқылы кіру:

Соңғы аудармалар

38-параллель
38-параллель

Ел: Оңтүстік Корея Режиссер: Кан Джегю Жылы: 2004 Басты рөлдерде: Чан Дон Ган, Вон Бин Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев

Хён/ Аға/ Brother
Хён/ Аға/ Brother

Ел: Оңтүстік Корея Жыл: 2016 Режиссер: Квон Су Гён  Сценарийін жазған: Ю Ён А  Аударған: Ғалымжан Сәңкібаев Басты рөлдерде: ДИО (Exo тобының әншісі) мен Чо...

Елес ерткен
Елес ерткен

Түпнұсқа атауы - Sen to Chihiro no kamikakushi Орысша атауы - Унесенные призраками Мемлекет: Жапония Жылы: 2001 Түрі: аниме Режиссері: Хаяо Миядзаки Жанры: шытырман...