Жұмсақ, нәзік ет әзірлеудің бір әдісі - оны айранға бұқтыру. Бұл әдіспен тіпті етті кәуапқа маринадтайды.
|
| Құрамы:
|
![]() | Етті орташа бөліктерге тураймыз. |
![]() | Тұздап, бұрыштаймыз. Үстінен айран құйып, тоңазытқышқа 30 минутқа қоямыз. |
![]() | Пиязды майдалап тураймыз. |
![]() | Пиязды қыздырылған майға қуырамыз. |
![]() | Етті тұздықтан шығарып, 5-10 минут қуырамыз. Артынан қалған айранды құйып, тұздыққа бұқтырамыз. Ет жұмсарғанша ұстаңыз. |
![]() | Етпен піскен бірге күріш ұсынсаңыз болады. Астарыңыз дәмді болсын. |
| Дайындаған: Сания Аринова |






