Тауық еті – ең көп улануға себеп болатын тағам

Тауық еті – ең көп улануға себеп болатын тағам

Қарапайым тауық еті – күн сайын әлемдегі миллиондаған адамды ауруға шалдықтыратын тағам. Неге ол соншалықты қауіпті?

Тауық етін жақсы көрмейтін, жемейтін адам кем де кем шығар. Ол сондай дәмді әрі пайдалы, сол себептен әлемдегі ең көп пайдаланылатын ет түріне жатады. Одан үйде де, мейрамханада да түрлі дәмді тағам әзірлеуге болады.

Бірақ тауық етімен бірге сальмонеллез ішек құрты жүреді.

Тауық етін әр әзірлеген сайын басқа да тамақтардан улану қаупі арта түседі. Кесетін тақтай, ыдыс жуатын жер, ыдыстар – егер тауықта сальмонеллез болса, оны ештеңеге жақындатпаған дұрыс. Ондағы бактериялар әр су тамшысымен-ақ таралып жатады. Тауық етін жуғаннан кейін оны үстел үстіне, тәрелкеге, орамалға, сүркішке, басқа да кез келген жерге қоя салуыңыз мүмкін. Ол осылай бактериясын жан-жаққа шашып, тарата береді. Тауық тураған тақтайға көкөніс турасаңыз, оның барлығы улы боп саналады. Ең дұрысы тауық етін жумау керек. 65-70 градуста қызып тұрған пеште жақсы піскен тауық етінде бактерия қалмайды. Осылай ғана сальмонелладан құтылуға болады.

Бөлісу:
Пікір қалдыру үшін сайтқа кіріңіз
Өзгерту

Соңғы жаңалықтар

Жарақат алған жұмысшының еңбекақысы қалай беріледі?
Жарақат алған жұмысшының еңбекақысы қалай беріледі?
Елімізде кинотеатрлар 26 қазанда ашылады
Елімізде кинотеатрлар 26 қазанда ашылады
SpaceX орбитаға тағы 60 жерсерік шығарды
SpaceX орбитаға тағы 60 жерсерік шығарды
Көлікті алдын ала тапсырыспен алу соқыр сенім бе әлде тиімді салым ба?
Көлікті алдын ала тапсырыспен алу соқыр сенім бе әлде тиімді салым ба?
Дене тәрбиесі жайлы нақыл сөздер
Дене тәрбиесі жайлы нақыл сөздер
Жерге тоңазытқыш көлеміндей астероид жақындап келеді
Жерге тоңазытқыш көлеміндей астероид жақындап келеді